Spring naar inhoud
Je kunt nu op dit plan stemmen

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Je kan reageren t/m 15 juni.

Oud en Nieuw

Door: Betty De Boer
12 juni 2024

Activiteiten voor kinderen en jongeren

Afgelopen Oud en Nieuw liep ik 's  middags in Elburg. Daar had de Gemeente (denk ik) voor jongeren op het marktplein annex parkeerplaats buiten de stad 3 flinke partytenten, met muziek en particuliere beveiliging en voorwaarden volgens mij geen vuurwerk en waar de jongeren de hele avond terecht konden. Dit voorkomt m.i. dat jongeren overal willekeurig zelf aan de slag gaan. Het is zo mooi geconcentreerd op een aanwijsbare plek. Dit scheelt denk ik overlast elders.

Met Koningsdag was ik in Kampen. Daar had de middenstand en/of anderen voor jonge kinderen in de basisschoolleeftijd allerhande oud Hollandse spelen zoals spijkerbroek hangen, e.d. Erg leuk voor jonge ouders en hun jonge kinderen. Kinderen liepen van kraam naar kraam en overal waren spellen, voor elk wat wils. Volgens mij voorkomt dit ook overlast en komen jonge kinderen minder in de verleiding denk ik om zelf aan de slag te gaan met kindervuurwerk wat de basis legt voor vuurwerkwensen later. 

Ik denk 2 mooie initiatieven die tegemoet komen aan wensen t.a.v. activiteiten voor zowel kinderen als jongeren, dan hebben ze het denk ik niet of minder nodig om met vuurwerk aan de slag te willen. Terwijl het toch een mooie afsluiting is van een Oud Jaar en voor de jongeren een ontmoetingsplek waar zij de Jaarwisseling goed kunnen doorbrengen. 
Locatie:
Zwolle Zuid

Wil je contact opnemen met de indiener van dit idee? Klik hier om direct een e-mail te sturen.
Stuur mij een bericht over dit idee

Argumenten

Argumenten voor

Nog geen reacties geplaatst

Argumenten tegen

Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel