Spring naar inhoud
Je kunt nu op dit plan stemmen

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Je kan reageren t/m 15 juni.

Muurschildering Devotentunnel door jongeren

Door: ilse bloemhof
24 mei 2024

Een graffitiproject voor jongeren in een verloederde tunnel waar iedere decembermaand zwaar vuurwerk voor overlast zorgt.

Als wijkregisseur ben ik betrokken bij het initiatief om de muren vol met graffiti van de Devotentunnel aan te pakken. Travers Welzijn en Youth for Christ zijn de kartrekkers. Zij gaan hier een bewonersinitiatief van maken die de wijken Aa-landen zuid en Dieze-oost met elkaar verbindt. 
De Devotentunnel tussen Aa-landen en Diezerpoort is een plek waar jongeren in 2004 onder leiding van een kunstenaar een vrolijke en frisse uitstraling aan de tunnel gaven. Sinds 2012 neemt de graffiti toe en verloedert de tunnel. Volwassenen en schoolgaande kinderen voelen zich onveilig. Vooral in de decembermaand, want dan is dit een tunnel waar veel zwaar vuurwerk wordt afgestoken.  Daarom is het idee om hier in die decemberperiode een (onderdeel van een) graffitiproject te doen waaraan oa de doelgroep die normaal het vuurwerk afsteekt deelneemt.
Het idee is om deze wanden met bewoners van beide buurten en een kunstenaar aan te pakken zodat men zich hier weer veilig en welkom voelt. In dit ontwerpproces kunnen we de jongeren uitnodigen die normaal in de tunnel vuurwerk afsteken om samen met omwonenden de tunnelwanden te beschilderen. Zo onderstaat er hopelijk een nieuwe, positieve sfeer.      


Locatie:
Aalanden zuid en Dieze oost
Ik zoek advies of hulp van deze organisatie:
De organisaties zijn al met elkaar verbonden.

Wil je contact opnemen met de indiener van dit idee? Klik hier om direct een e-mail te sturen.
Stuur mij een bericht over dit idee

Argumenten

Argumenten voor

Nog geen reacties geplaatst

Argumenten tegen

Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel